Притеснени италианци спаха на открито тази вечер, а едно дете се

...
Притеснени италианци спаха на открито тази вечер, а едно дете се
Коментари Харесай

Няколко силни труса изкараха тази нощ италианци на улицата

Притеснени италианци спаха навън довечера, а едно дете се самонарани, скачайки от балкон, откакто южната част на страната беше разтърсена от девет труса в границите на два часа рано довечера, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Трусовете повредиха балкони, напукаха стени и доведоха до сриване на необитаеми жилища в област Молизе. Няма данни за потърпевши директно от земетресението, само че младо момче си аргументи леки контузии, скачайки от балкона на жилището си.

Губернаторът на Молизе прикани жителите да се успокоят, наблягайки, че макар оправданите им терзания и страхове, към този момент има единствено дребни материални вреди.

По данни на италианската сеизмологична организация най-силният трус е бил с магнитуд 5,1 а идващият по мощ - 4,4. Епицентърът беше покрай Монтелчифоне.

Късно нощес пък земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер е разтърсил Тихия океан на 252 км югоизточно от японския остров, прочут като Иво Джима. Трусът е бил на дълбочина 11,5 км. 

Няма данни за потърпевши или опустошения, прецизира ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР